top of page
Αναζήτηση

«Σαν τον Καραγκιόζη… Το Défilé του δρόμου»

«Σαν τον Καραγκιόζη… Το Défilé του δρόμου» @romantso στο πλαίσιο του "Πού πας, βρε Καραγκιόζη;"


Χρησιμοποιώντας το εργαστήριο του καλλιτέχνη, εικαστικοί, σχεδιαστές, ενδυματολόγοι, eco-makeovers και σκηνογράφοι που εργάζονται με ελαφριά ύλη και εφήμερα υλικά, στήνουν ένα défilé δρόμου με αυτοσχέδια ενδύματα και …αξεσουάρ μόδας που θα φορεθούν και θα παρουσιαστούν τιμώντας την ελληνική διαχρονία του Καραγκιόζη και του θεάτρου σκιών. Τα έργα τους θα είναι επισκέψιμα ως εικαστική εγκατάσταση κατά τη διάρκεια του τριημέρου, με εξαίρεση τις ώρες του défilé το απόγευμα του Σαββάτου.


Διοργάνωση φεστιβάλ KROMA

Καλλιτεχνική επιμέλεια Ίρις Κρητικού


Βίντεο + Φωτογραφίες Βάσια Σκυλακάκη (ClickBox)





Στο défilé του δρόμου συμμετέχουν οι: Χριστίνα Αθανασούλα-Μαντζαβίνου, Λέλα Αρβανίτη, Μαρία Γέρουλα, Τάσσα Γκανίδου, Ειρήνη Γκόνου & Κλεοπάτρα Τσαλή, Μαρία Διακοδημητρίου, Βάσω Καλουδιώτη, Ελπινίκη Καμόσου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Δήμητρα Λιάκουρα & Δάφνη Τσακότα, Άνθια Λοΐζου, Λυδία Μαργαρώνη, Ιόλη Ξιφαρά, Γιάννης Παπαγιαννούλης, Ιφιγένεια Σδούκου, Ιωάννα Τερλίδου, Κωνσταντίνα Τζαβιδοπούλου, Χριστίνα Τζαμάλα & Μηνάς Μαυρικάκης, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Κυριακή Χριστακοπούλου, 3QUARTERS & Δημήτρης Γραμματικογιάννης.


Σε μια εποχή με τόσο ταχεία εξέλιξη σε όλους τους τομείς, που κάθε τι παραδοσιακό τείνει να εκλείψει, πώς μπορεί μια τόσο παραδοσιακή μορφή να παραμείνει επίκαιρη και να μη χάσει τη διαχρονικότητά της; Πώς το θέατρο σκιών και ο αγαπημένος σε όλους Καραγκιόζης μπορεί να αφορά τον άνθρωπο του σήμερα; Για εμάς η απάντηση είναι απλή. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να προσεγγίσουμε τη λαϊκή παράδοση και τις μορφές του Καραγκιόζη και των συντρόφων του με νέα μέσα και γλώσσα. Θέλοντας να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα, γεννήθηκε η ιδέα για ένα φεστιβάλ θεάτρου σκιών με μια σύγχρονη ματιά.

bottom of page